Bloc

L’Educació Emocional

Les emocions estan presents en les nostres vides i en les dels infants i aquestes juguen un paper molt important en la nostra interacció social.  De la seva comprensió i maneig dependrà que aquests infants siguin persones integrades socialment.

Tots ens enfadem en algun moment, els infants també ho fan, però com cal tractar aquestes situacions? L’educació emocional ens ajuda a conèixer el per què d’aquest enuig i d’aquesta manera poder-lo controlar mitjançant estratègies d’abordatge.

Daniel Goleman, pioner en els estudis de la intel·ligència emocional, explicava que aquesta consistia en: el coneixement de les pròpies emocions, i el maneig de les mateixes; en la motivació pròpia; en el reconeixement de les emocions dels altres; en l’establiment d’emocions positives amb altres persones…

Per educar les emocions, segons alguns investigadors,  els pares tenen un temps acotat amb els seus fills: els primers 15 anys de vida. Dels 0 als 7 anys es deuen implantar les normes, i dels 7 als 15 imposar els límits.

Les normes són inamovibles, no han de ser més de quatre o cinc, i haurien d’implantar-se amb força a partir dels dos anys de vida de l’infant. La més important de totes és el respecte. El problema que es veu en els pares és que aquests sovint esperen fins que és massa tard per exigir a l’infant aquestes normes.

Els límits, d’altra banda, poden consensuar-se amb els fills però, en cap cas, es poden traspassar. En aquest sentit és on falla la majoria dels pares: apliquen límits segons el seu estat d’ànim. Quan els pares estan de bones són molt més permissius i quan estan de  mal humor es tornen més estrictes. Aquest és un greu error.

Taller Creativitat i Emocions

Educació Emocional

Des de Traç Espai Psicopedagògic hem preparat el taller “Creativitat i Emocions” per a infants d’educació infantil i primer cicle de primària basats en el treball de l’educació emocional a través de la creativitat. Els objectius d’aquestes activitats són els que proposa Bisquerra com a objectius de l’educació emocional:

-       Adquirir un millor coneixement de les pròpies emocions.

-       Identificar les emocions dels altres.

-       Desenvolupar l’habilitat de controlar les pròpies emocions.

-       Prevenir els efectes perjudicials de les emocions negatives.

-       Desenvolupar l’habilitat per generar emocions positives.

-       Desenvolupar una major competència emocional.

-       Desenvolupar l’habilitat d’automotivar.

-       Adoptar una actitud positiva davant la vida.

-       Aprendre a fluir.

El nostre equip parteix de la premissa que és indispensable treballar l’educació emocional amb els nostres alumnes ja que proporciona un augment de les habilitats socials i de les relacions interpersonals satisfactòries i també som conscients que millora el rendiment acadèmic.

Share Your Thoughts!

Copyright ©2014. All Rights Reserved.