Bloc

Menors i xarxes socials, què fem les famílies?

nena-ordenador

Els menors i la seva relació amb les xarxes socials ha estat tema d’actualitat aquests dies arrel de la situació que s’ha desencadenat en una aplicació anomenada Gossip.

Està clar que les creadores d’aquesta aplicació no tenien com a objectiu que es donesssin els casos de ciberassetjament que han passat, però sí que és veritat, que tinc clar que amb aquest nom (la traducció de Gossip al català seria “xafarderies”) i posant-lo en mans dels adolescents, es podia preveure que ens podria esclatar a les mans. Tots hem passat per aquesta edat en la què deixar anar un rumor, és fàcil, i encara més si es pot fer de manera anònima, com és el cas en les xarxes socials.

Deixant de banda el control que poden fer les mateixes aplicacions i les xarxes socials sobre el contingut que es comparteix i la facilitat que tenen els menors per a mentir i  poder-se donar d’alta, jo em pregunto, com a mare (els meus encara no són adolescents, no van ni a primària, però algún dia creixeran i també seran adolescents), suposo que nosaltres tenim quelcom a fer, oi? Són els nostres fills i som nosaltres els qui hem de saber què fan i on són i amb qui, igual que saber quin tipus d’aplicacions tenen descarregades al smartphone o a quines xarxes socials estan connectats.

Feia poc, cosa d’una setmana, llegia un article a un diari on explicava que una mare li havia regalat un smartphone al seu fill adolescent, de 13 anys, acompanyat de 18 condicions. Ho vaig trobar genial, les condicions no deixaven d’estar basades en el SENTIT COMÚ, i aquesta era la setena condició:

7. No utilitzis la tecnologia per a mentir o vacil.lar a ningú. No participis en converses que poden ferir a altres. Sigues un bon amic o al menys allunya’t d’aquestes situacions.

Els nostres fills formen part d’aquesta societat de les tecnologies que, ben emprades, són una font de continguts i coneixement compartit infinit. Però l’ús d’aquestes tecnologies també pot ser perillós si els nostres fills l’utilitzen sense el nostre control i supervisió. Des de Traç hem volgut apropar-vos a aquesta realitat i us deixem un enllaç a la web del gencat on trobareu consells sobre l’ús de les tecnologies amb els nostres fills.

I vosaltres, què en dieu? A partir de quin moment trobeu adequat que els vostres fills tinguin un smartphone? Quines xarxes socials són les més adequades? Vosaltres com a pares esteu al dia de les xarxes socials? Aquí podem obrir un gran debat!

Share Your Thoughts!

Copyright ©2014. All Rights Reserved.